Blog


7 mei 2019

Practice what you breach!


Een jaar nadat de AVG van kracht is geworden, is het aantal gemelde datalekken in 2018 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2017 door de forse boetes die bij verzuim kunnen worden opgelegd. Echter heeft de AP een grote zorg. Lees meer.
 
16 apr 2019

De ePV is meer dan het volgende ‘cookie monster’


Binnen afzienbare tijd gaat de ePrivacy Verordening (ePV) in de hele EU van kracht. ‘Hebben we met de AVG nog niet genoeg aan ons hoofd?’ en ‘Hoe zit het dan met de ePrivacy Richtlijn waar we al jaren mee te maken hebben?’ zijn vragen die we de laatste tijd terecht voorbij zien komen. De antwoorden laten zich helaas niet met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden. We praten u daarom graag even bij. 
27 mrt 2019

Ook in het onderwijs nog meer winst te behalen met privacy management


Uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dat 54% van de burgers serieuze twijfels heeft bij de bescherming van persoonsgegevens op onderwijsinstellingen. Tijd voor actie, lees hoe!  
21 feb 2019

Geen paniek om Brexit: deal or no deal?


Aangezien binnenkort wordt besloten op welke manier het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie gaat verlaten, ligt paniek op de loer. Alweer, kunnen we eraan toevoegen, want het is niet voor het eerst dat het bedrijfsleven in paniek raakt. Maar wij denken er toch anders over: er zijn goede redenen om niet in paniek te raken.