SMART PIA 3.0: niet alleen slim maar ook nog mooi


3 okt 2019


Veel bedrijven gebruiken de privacy managementsoftware SMART PIA van USoft om een verwerkingsregister op te stellen, Data Protection Impact Assessments (DPIA) uit te voeren, datalekken te registreren en leveranciersgegevens vast te leggen. Dankzij een ingrijpend redesign is ‘onze SMART PIA’ niet alleen ‘slim’ maar ook nog eens een mooie verschijning geworden. Marieke Knegt, Product Owner van SMART PIA, licht de nieuwe look&feel toe.  

Prachtig grafisch ontwerp

“Tot voor kort hebben we ons vooral gefocust op de functionaliteiten van SMART PIA, waarbij we inspelen op de behoefte van privacy functionarissen. Nu hebben we ook het design aangepast aan de laatste trends op het gebied van een gebruikersinterface.” Hoewel er als gevolg van nieuwe wetgeving en ontwikkelingen altijd nieuwe functionaliteiten bij zullen komen, is de basis ronduit stabiel. We vonden het nu tijd om ook het gebruiksgemak onder de loep te nemen. Dat hebben we onder meer gedaan door SMART PIA te laten testen en goed te luisteren naar de wensen die daaruit voortkwamen. Samen met onze eigen bevindingen hebben we de uitkomsten aan een jong en dynamisch digital designbureau in Amsterdam voorgelegd. Zij hebben een fris en modern ontwerp opgeleverd waar onze softwareontwikkelaars de afgelopen weken hard aan hebben gewerkt om dit nieuwe ontwerp in SMART PIA te realiseren. 
 

Toegankelijker en overzichtelijker 

“Wat meteen opvalt, zijn de heldere en toch rustige kleuren, de moderne uitstraling en het verbeterde overzicht. Dat laatste hebben we doorgetrokken in de gehele menustructuur. Relevante informatie blijft altijd in beeld, zodat er onder andere minder hoeft te worden gescrold. Bij het invullen en reviewen van een vragenlijst blijven de hoofdstuktitels en assessmenttitels bijvoorbeeld altijd zichtbaar. Verder is zowel het uploaden van documentatie als het downloaden van rapportages flink verbeterd. De verbeterde toegankelijkheid geldt bovendien voor gebruikers aan zowel de ‘voorkant’ als de ‘achterkant’ van de tool.  

Overweldigend

De eerste reacties tijdens een recent webinar waren volgens Marieke al heel positief. De reacties op de lancering zelf waren volgens Roel Spans, CCO van USoft, zo mogelijk nog mooier. “We hebben de eerste dag na de release overweldigende reacties van onze klanten ontvangen. Wat een fantastische release met een mooi design en perfecte performance.” 
 

Performance geoptimaliseerd

Naast de functionele aanpassingen blijft de overige werking van SMART PIA ongewijzigd. Dat betekent dat gebruikers niet opnieuw getraind hoeven te worden. 
En met deze release heeft er een verdere optimalisatie van de performance plaatsgevonden. Klanten ervaren direct het voordeel van de sterk verbeterde performance van SMART PIA.

Nieuwsgierig naar het nieuwe design? Klik dan hier

 


Geef uw reactie


Verzenden